Regelbau.dk

 HjemHjem    NyhederNyheder    2. verdenskrig2. verdenskrig    AtlantikWallAtlantikWall    RegelbauRegelbau    Bunker galleriGalleri    Video/TVVideo    LinksLinks    GæstebogGæstebog    OrdlisteOrdliste    Om sitetOm    Facebook

Regelbau-information
Antal modeller i alt: 493
Med tegning: 48
Med originaltegning: 152
Sidst opdateret: 605

Annonce - støt sitet!

Kvik-links
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller

Annonce - støt sitet!

Søg på AtlantikWall.dk

Annonce - støt sitet!
 
© Regelbau.dk

eniig fiber
AmazingCounters.com

Regelbau R - Heer - Army - Hæren

Regelbau generelt Generelt   Opdeling Opdeling   Bunkere i Danmark Bunkere i Danmark   Alle Regelbau modeller Alle modeller

Hærens bunkere

Hærens bunkere kan inddeles i kategorier/funktioner. Jeg har beholdt navne mv på engelsk, da flere af oversættelserne ikke gavner. Beskrivelserne under hvert punkt er dog oversat til dansk.

Costal Batteries

- Artillery emplacements
- Casemates
- Fire controlposts
- Observation

Static defence bunkers

- Small emplacements for infantry
- Mg bunkers
- Pak bunkers
- Bunker with tank turrets
- Bunker for mortars
- Bunker for M19 "Granatenwerfer"
- Bunker for RAG-38

Support

- Personell bunkers
- Ordonance bunkers
- Communication bunkers
- Command/HQ bunkers
- Others

Static defence - Pak bunkers - Antitank bunkere.


Anti-tank kanonbunkerne spillede en vigtig rolle i forsvaret på stranden. Disse havde mulighed for at skyde på landgangsfartøjer og tanks som ankom på stranden(Når de var for tætte på til at de store kanoner kunne beskyde dem).

En typisk Pak bunker kunne have alt fra37mm til 88mm. En meget benyttet kanon var en 4,7cm Festungspak. Løbet på denne kanon gik igennem en gas-tæt metal ramme som blev tilføjet bunkeren.
På nogle lokationer er den 4,7cm Festungspak monteret sammen med en Mg i samme plade, således at man også kunne forsvare sig mod infanteriet.

Sammen med Pak blev 5cm KWK (Kampfwagenkanone) brugt rigtigt meget langs strandene. Disse var monteres både i åbne stillinger og i bunkere.