Regelbau.dk

 HjemHjem    NyhederNyheder    2. verdenskrig2. verdenskrig    AtlantikWallAtlantikWall    RegelbauRegelbau    Bunker galleriGalleri    Video/TVVideo    LinksLinks    GæstebogGæstebog    OrdlisteOrdliste    Om sitetOm    Facebook

Regelbau-information
Antal modeller i alt: 493
Med tegning: 48
Med originaltegning: 152
Sidst opdateret: 605

Annonce - støt sitet!

Kvik-links
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller

Annonce - støt sitet!

Søg på AtlantikWall.dk

Annonce - støt sitet!
 
© Regelbau.dk

eniig fiber
AmazingCounters.com

Regelbau S100 - Opdateret 27-09-2008 23:45:50

Regelbau generelt Generelt   Opdeling Opdeling   Bunkere i Danmark Bunkere i Danmark   Alle Regelbau modeller Alle modeller

S100

Denne bunkermodel er tilhørende Regelbauten programmet. Det er en model som er bygget i styrkeniveau: Ständig(St).

Bunkermodellen blev oprindeligt designet til marinen(Kriegsmarine) - Se nærmere beskrivelse af de forskellige betegnelser og typer på Regelbau generelt siden.

Denne model er med i anvendelsesgruppen: Ildleder til kystbatterier(Leitstände für Seezielbatterien).

Det totale antal der er bygget i Danmark af denne model er 1.

Baustärke beskriver hvor kraftig en bunker er bygget, der findes flere niveauer og betegnelser - som du kan læse mere om på siden Generelt. Denne model her er bygget som Baustärke B.

Herunder har jeg samlet alt det jeg har registreret om denne model i en lille oversigt. Hvis du kan se at der mangler noget så send mig endelig en mail.

På nogle af modellerne står der et bogstav i parentes, fx (f), dette betyder at den kanonmodel der var i den givne bunker oprindelig stammede fra Frankrig. Der kan være tale om følgende lande: (ö) Austria, (i) Italy, (j) Former Yugoslavia, (t) Czech, (r) Russia, (f) France, (p) Poland, (b) Belgium, (n) Norway, (h) Netherlands, (e) United Kingdom, (d) Denmark og (g) Greece.

Til venstre for oversigten er der billeder af bunkermodellen, som den ser ud på forskellige lokationer. Billederne kan ses med beskrivelser i galleriet.

Skydeskår ved indgangSkydeskår ved indgangToiletrummetToiletrummetS100 nødstrømsanlægS100 nødstrømsanlægLukket kanalLukket kanalS100 udluftningS100 udluftningModel: Regelbau S100
Styrkeniveau: Ständig(St)
Afdeling: Marinen
Modelnavn på tysk: Leitstand für schwere Batterie
Modelnavn på engelsk: Fire control post for heavy battery
Modelnavn på dansk: Ildleder bunker til stort batteri
Anvendelse/funktion på tysk: Leitstände für Seezielbatterien
Anvendelse/funktion på engelsk: Fire control posts coastal batteries
Anvendelse/funktion på dansk: Ildleder til kystbatterier
Antal bunkere i Danmark: 1
Antal bunkere i 1. Stellung: 0
Byggestyrke (baustärke): B
Bemærkning: Der findes kun én S100 i Danmark, den findes i Batterie Hanstholm II, dog i en udgave med tyndere vægge. Udover denne tynd-væggede version blev der bygget nogle tilsvarende i normal baustärke B i batterierne: Lindemann(Sangatte, Frankrig), Dietl(Engelöya, Norge), Batterie Vara(Kristiansand, Norge)