Regelbau.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Regelbau 103a

 Generelt |  Opdeling |  Bunkere i Danmark |  Alle modeller
Hjem -> Regelbau -> Alle modeller -> Regelbau 103a

Regelbau 103a - opdateret 26-10-2013

Denne bunkermodel er tilhørende Regelbauten programmet. Det er en model som er bygget i styrkeniveau: Ständig(St).

Bunkermodellen blev oprindeligt designet til hæren(Heere) - Se nærmere beskrivelse af de forskellige betegnelser og typer på Regelbau generelt siden.

Denne model er med i anvendelsesgruppen: Flankerende kanonstilling(Flankierende Schartenstände).

Hvad enten det er mandskabsbunkere, ildlederbunkere eller andre, så har flere af modellerne plads til at mandskabet kan "bo" i disse mens de var i tjeneste. I andre kan man ikke direkte bo der, men kun være der mens man er i tjeneste, mens man i fx ammunitionsbunkere ikke har mandskabsrum. I denne her model er der plads til 10 mand.

Bunkere i Regelbauten og Bauformen programmerne blev bygget i beton med eller uden jernarmering.
Her kan du se hvor meget beton der blev brugt til denne model. Forudsat at der ikke blev lavet specielle tilbygninger mv. blev der brugt 570 m³

Der skulle fjernes ca. 300 m³ jord/materiale når man byggede denne bunkermodel - Det kan svinge lidt afhængig af hvor meget den skulle være over eller under jordens overflade.

Baustärke beskriver hvor kraftig en bunker er bygget, der findes flere niveauer og betegnelser - som du kan læse mere om på siden Generelt. Denne model her er bygget som Baustärke B.

Herunder har jeg samlet alt det jeg har registreret om denne model i en lille oversigt. Hvis du kan se at der mangler noget så send mig endelig en mail.

På nogle af modellerne står der et bogstav i parentes, fx (f), dette betyder at den kanonmodel der var i den givne bunker oprindelig stammede fra Frankrig. Der kan være tale om følgende lande: (ö) Austria, (i) Italy, (j) Former Yugoslavia, (t) Czech, (r) Russia, (f) France, (p) Poland, (b) Belgium, (n) Norway, (h) Netherlands, (e) United Kingdom, (d) Denmark og (g) Greece.

Herunder er der nogle tilfældigt udvalgte billeder af bunkermodellen, som den ser ud på forskellige lokationer. Billederne kan ses med beskrivelser i galleriet.

Model Regelbau 103a
Styrkeniveau Ständig(St)
Afdeling Hæren
Modelnavn på tysk MG-Schartenstand
Modelnavn på engelsk MG bunker
Modelnavn på dansk Maskingeværsbunker
Anvendelse/funktion på tysk Flankierende Schartenstände
Anvendelse/funktion på engelsk Casemates for enfilade fire
Anvendelse/funktion på dansk Flankerende kanonstilling
Mandskab (antal personer) 10
M³ beton brugt til opførsel 570
M³ udgravet 300
Byggestyrke (baustärke) B
© Regelbau.dk
27/08-2023