Regelbau.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
    Bunkerinformation    
Antal modeller i alt: 493
Med tegning: 49
Med originaltegning: 156
Sidst opdateret: S449
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    Facebook

Regelbau 622 - Opdateret 11-09-2014 23:23:20

Regelbau generelt Generelt   Opdeling Opdeling   Bunkere i Danmark Bunkere i Danmark   Alle Regelbau modeller Alle modeller
Hjem -> Regelbau -> Alle modeller -> Regelbau 622

622

622 bunker
 Rum  Tysk, Engelsk, Dansk
 1 Kampfraum/Eingang, Combatroom/Entrance, Kamprum/Indgang 
 2 Gasschleuse, Gaslock, Gassluse 
 4 Bereitschaftsraum/Unterschlupf, Crew, Mandskabsrum 
 7 Offener Beobacther, Observation post, Observationspost 
 123 Notausgang/Sprengbrunnen, Emergency exit/Bursting well, Nødudgang/Sprængbrønd 
 
Denne bunkermodel er tilhørende Regelbauten programmet. Det er en model som er bygget i styrkeniveau: Ständig(St).

Bunkermodellen blev oprindeligt designet til hæren(Heere) - Se nærmere beskrivelse af de forskellige betegnelser og typer på Regelbau generelt siden.

Denne model er med i anvendelsesgruppen: Mandskabsbunkere(Unterstände für Mannschaften).

Det totale antal der er bygget i Danmark af denne model er 486.

På vestkysten her i Danmark valgte tyskerne at lave en "1. Stellung" af bestemte bunkere helt ude i første række i klitterne. Denne her model er repræsenteret med 1 konstruktioner i netop denne 1. Stellung.

Hvad enten det er mandskabsbunkere, ildlederbunkere eller andre, så har flere af modellerne plads til at mandskabet kan "bo" i disse mens de var i tjeneste. I andre kan man ikke direkte bo der, men kun være der mens man er i tjeneste, mens man i fx ammunitionsbunkere ikke har mandskabsrum. I denne her model er der plads til 20 mand.

Bunkere i Regelbauten og Bauformen programmerne blev bygget i beton med eller uden jernarmering.
Her kan du se hvor meget beton der blev brugt til denne model. Forudsat at der ikke blev lavet specielle tilbygninger mv. blev der brugt 629-650 m³

Der skulle fjernes ca. 1300 m³ jord/materiale når man byggede denne bunkermodel - Det kan svinge lidt afhængig af hvor meget den skulle være over eller under jordens overflade.

Baustärke beskriver hvor kraftig en bunker er bygget, der findes flere niveauer og betegnelser - som du kan læse mere om på siden Generelt. Denne model her er bygget som Baustärke B.

Herunder har jeg samlet alt det jeg har registreret om denne model i en lille oversigt. Hvis du kan se at der mangler noget så send mig endelig en mail.

På nogle af modellerne står der et bogstav i parentes, fx (f), dette betyder at den kanonmodel der var i den givne bunker oprindelig stammede fra Frankrig. Der kan være tale om følgende lande: (ö) Austria, (i) Italy, (j) Former Yugoslavia, (t) Czech, (r) Russia, (f) France, (p) Poland, (b) Belgium, (n) Norway, (h) Netherlands, (e) United Kingdom, (d) Denmark og (g) Greece.

Til venstre for oversigten er der billeder af bunkermodellen, som den ser ud på forskellige lokationer. Billederne kan ses med beskrivelser i galleriet.

Mandskabsbunker i Stp. BerlinMandskabsbunker i Stp. BerlinMandskabsbunker på afstandMandskabsbunker på afstandRadarsokkel på MandskabsbunkerRadarsokkel på MandskabsbunkerPå toppen af bunkerenPå toppen af bunkerenMandskabsbunker i kystbatterietMandskabsbunker i kystbatterietModel: Regelbau 622
Styrkeniveau: Ständig(St)
Afdeling: Hæren
Modelnavn på tysk: Doppelgruppenunterstand für 20 mann
Modelnavn på engelsk: Twin groupshelter for 20 men
Modelnavn på dansk: Dobbelt mandskabsbunker til 20 mand
Anvendelse/funktion på tysk: Unterstände für Mannschaften
Anvendelse/funktion på engelsk: Personnel shelters
Anvendelse/funktion på dansk: Mandskabsbunkere
Dato for udgivelse af design : Q4 1942
Dato for første byggede : Q4 1942
Antal bunkere i Danmark: 486
Antal bunkere i 1. Stellung: 1
Mandskab (antal personer): 20
Længde i meter: 12,60
Bredde i meter: 11,50
Højde i meter: 5,10
M³ beton brugt til opførsel: 629-650
M³ udgravet: 1300
Byggestyrke (baustärke): B
Antal ton rundjern brugt: 33,00
Antal ton profiljern brugt: 3,80
Panser(armerede døre mv.): 3 stk. 19P7
2 stk. 48P8
2 stk. 434P01
Bemærkning: Modellen kan laves med eller uden tobruk (Rum nr. 7), og ligeledes med eller uden de to flanker og derved varierer mængden af brugt beton lidt.

På fronten af denne model, er der mellem de 2 indgange til bunkeren, normalt lavet 6 ventilationshuller til luft. De er lavet parvis over hinnanden, og det miderste sæt er falskt. 1 meter inde i bunkeren er de to rør 'kortsluttede'
Enkelte bunkere er opbygget med kun 4 ventilationshuller, i disse tilfælde er det, det venstre par som er 'kortsluttede'


Originaltegning

 
© Regelbau.dk