Regelbau.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    S�g    Facebook

Regelbau 674

 Generelt |  Opdeling |  Bunkere i Danmark |  Alle modeller
Hjem -> Regelbau -> Alle modeller -> Regelbau 674

Regelbau 674 - opdateret 20-04-2020

674 bunker
 Rum  Tysk, Engelsk, Dansk
 1 Kampfraum/Eingang, Combatroom/Entrance, Kamprum/Indgang 
 2 Gasschleuse, Gaslock, Gassluse 
 5 Munitionsraum, Ammunitionroom, Ammunitionsrum 
 
Denne bunkermodel er tilhørende Regelbauten programmet. Det er en model som er bygget i styrkeniveau: Ständig(St).

Bunkermodellen blev oprindeligt designet til hæren(Heere) - Se nærmere beskrivelse af de forskellige betegnelser og typer på Regelbau generelt siden.

Denne model er med i anvendelsesgruppen: Ammunitionsbunkere(Unterstände für Munition).

Det totale antal der er bygget i Danmark af denne model er 21.

På vestkysten her i Danmark valgte tyskerne at lave en "1. & 2. Stellung" af bestemte bunkere helt ude i første række i klitterne. Denne her model er repræsenteret med 6 konstruktioner i netop denne 1. Stellung.

Hvad enten det er mandskabsbunkere, ildlederbunkere eller andre, så har flere af modellerne plads til at mandskabet kan "bo" i disse mens de var i tjeneste. I andre kan man ikke direkte bo der, men kun være der mens man er i tjeneste, mens man i fx ammunitionsbunkere ikke har mandskabsrum. I denne her model er der plads til 0 mand.

Bunkere i Regelbauten og Bauformen programmerne blev bygget i beton med eller uden jernarmering.
Her kan du se hvor meget beton der blev brugt til denne model. Forudsat at der ikke blev lavet specielle tilbygninger mv. blev der brugt 230 m³

Der skulle fjernes ca. 500 m³ jord/materiale når man byggede denne bunkermodel - Det kan svinge lidt afhængig af hvor meget den skulle være over eller under jordens overflade.

Baustärke beskriver hvor kraftig en bunker er bygget, der findes flere niveauer og betegnelser - som du kan læse mere om på siden Generelt. Denne model her er bygget som Baustärke B.

Herunder har jeg samlet alt det jeg har registreret om denne model i en lille oversigt. Hvis du kan se at der mangler noget så send mig endelig en mail.

På nogle af modellerne står der et bogstav i parentes, fx (f), dette betyder at den kanonmodel der var i den givne bunker oprindelig stammede fra Frankrig. Der kan være tale om følgende lande: (ö) Austria, (i) Italy, (j) Former Yugoslavia, (t) Czech, (r) Russia, (f) France, (p) Poland, (b) Belgium, (n) Norway, (h) Netherlands, (e) United Kingdom, (d) Denmark og (g) Greece.

Herunder er der nogle tilfældigt udvalgte billeder af bunkermodellen, som den ser ud på forskellige lokationer. Billederne kan ses med beskrivelser i galleriet.

Ammunitionsbunker til kanonstillingAmmunitionsbunker til kanonstillingMedtaget ammunitionsbunkerMedtaget ammunitionsbunkerNæste Regelbau 674Næste Regelbau 674674 nordvest for ildlederen674 nordvest for ildlederenBunkeren set fra sydBunkeren set fra sydModel Regelbau 674
Styrkeniveau Ständig(St)
Afdeling Hæren
Modelnavn på tysk Kleinstunterstand für Munition
Modelnavn på engelsk Small ammunition bunker I
Modelnavn på dansk Lille ammunitionsbunker I
Anvendelse/funktion på tysk Unterstände für Munition
Anvendelse/funktion på engelsk Ammunition bunkers
Anvendelse/funktion på dansk Ammunitionsbunkere
Dato for udgivelse af design Q3 1943
Antal bunkere i alt aa5
Antal bunkere i Danmark 21
Antal bunkere i 1. Stellung 6
Mandskab (antal personer) 0
Længde i meter 7,65
Bredde i meter 7,65
Højde i meter 4,40
M³ beton brugt til opførsel 230
M³ udgravet 500
Byggestyrke (baustärke) B
Antal ton rundjern brugt 10,00
Antal ton profiljern brugt 1,40
Panser(armerede døre mv.) 1 stk. 19P7
1 stk. 434P01
Bemærkning Nogle af modellerne er bygget med en tobruk, jeg har dog valgt at tage den uden, da de fleste af dem jeg har set i Danmark er uden.

Original tysk tegning
© Regelbau.dk
27/08-2023