Regelbau.dk

Genveje
Kort med forsvarsenheder
Alle bunkermodeller
 Hjem    Nyheder    2. verdenskrig    AtlantikWall    Regelbau    Galleri    Video    Links    Ordliste    Om    Søg    Facebook

Regelbau L410

 Generelt |  Opdeling |  Bunkere i Danmark |  Alle modeller
Hjem -> Regelbau -> Alle modeller -> Regelbau L410

Regelbau L410 - opdateret 01-10-2008

Denne bunkermodel er tilhørende Regelbauten programmet. Det er en model som er bygget i styrkeniveau: Ständig(St).

Bunkermodellen blev oprindeligt designet til det tyske luftvåben(Luftwaffe) - Se nærmere beskrivelse af de forskellige betegnelser og typer på Regelbau generelt siden.

Denne model er med i anvendelsesgruppen: Åbne kanonstillinger(Offene Kampfstände).

Det totale antal der er bygget i Danmark af denne model er 19.

Hvad enten det er mandskabsbunkere, ildlederbunkere eller andre, så har flere af modellerne plads til at mandskabet kan "bo" i disse mens de var i tjeneste. I andre kan man ikke direkte bo der, men kun være der mens man er i tjeneste, mens man i fx ammunitionsbunkere ikke har mandskabsrum. I denne her model er der plads til 15 mand.

Bunkere i Regelbauten og Bauformen programmerne blev bygget i beton med eller uden jernarmering.
Her kan du se hvor meget beton der blev brugt til denne model. Forudsat at der ikke blev lavet specielle tilbygninger mv. blev der brugt 700 m³

Baustärke beskriver hvor kraftig en bunker er bygget, der findes flere niveauer og betegnelser - som du kan læse mere om på siden Generelt. Denne model her er bygget som Baustärke B.

Herunder har jeg samlet alt det jeg har registreret om denne model i en lille oversigt. Hvis du kan se at der mangler noget så send mig endelig en mail.

På nogle af modellerne står der et bogstav i parentes, fx (f), dette betyder at den kanonmodel der var i den givne bunker oprindelig stammede fra Frankrig. Der kan være tale om følgende lande: (ö) Austria, (i) Italy, (j) Former Yugoslavia, (t) Czech, (r) Russia, (f) France, (p) Poland, (b) Belgium, (n) Norway, (h) Netherlands, (e) United Kingdom, (d) Denmark og (g) Greece.

Herunder er der nogle tilfældigt udvalgte billeder af bunkermodellen, som den ser ud på forskellige lokationer. Billederne kan ses med beskrivelser i galleriet.

L410 indgangL410 indgangBetonstykkerBetonstykkerAntiluftskytsbunker L410Antiluftskytsbunker L410L410 fra strandenL410 fra stranden3,7cm FlaK3,7cm FlaKModel Regelbau L410
Styrkeniveau Ständig(St)
Afdeling Luftvåbnet
Modelnavn på tysk Geschützstand für 3,7cm Flak mit Zugsbefehlstelle
Modelnavn på engelsk Emplacement for 3.7cm AA with section command post
Modelnavn på dansk Stilling til 3,7cm antiluftskyts kanon med sektions kommandopost
Anvendelse/funktion på tysk Offene Kampfstände
Anvendelse/funktion på engelsk Open gun emplacements
Anvendelse/funktion på dansk Åbne kanonstillinger
Antal bunkere i Danmark 19
Antal bunkere i 1. Stellung 0
Mandskab (antal personer) 15
M³ beton brugt til opførsel 700
Byggestyrke (baustärke) B
  © Regelbau.dk
17/04-2020